Necdet TOPÇUOĞLU

Necdet TOPÇUOĞLU

TOHUMTOPRAK.COM
[email protected]

YAHUDİ İLE DANSA KALKAN, YAHUDİ OTURMADAN DANSI BIRAKAMAZ

11 Ekim 2024 - 21:38



Necdet Topçuoğlu

Yahudi denilince akla ticaret gelmektedir. Dünya ticaretine bunlar hakimdir. Rüşvetle halledemiyecekleri iş yoktur. Kendileriyle rekabete giren yerli ve milli firmalara önce ortaklık teklif ederler. Kendi firmalarının isim hakkını satarak havadan para kazanırlar. Kabul etmeyenlerin ticari hayatlarını kumpas ve iftiralarla perişan ederler. Son günlerin flaş haberi, köfteci Yusuf Aktaş'ın ürünlerinde domuz eti bulunmuş iddiasıdır. Aman kıyametler koptu. Domuz eti sağlığa zararlıymış. Diyaneti arayanlar bilmeden yedik günah olurmu diye soruyorlar. Bu sefiller her türlü haramı yiyor, günah aklına gelmiyor. Bilmeden domuz eti yeyince günahı hatırlıyorlar.

Domuz eti sağlığa zararlıdır diyenin alnını karışlarım. Et bozulmuşsa ne eti olursa olsun sağlığa zararlıdır. Domuz etinin tercih edilmemesi dini inançlar sebebiyledir. Domuz eti yiyen ecnebiler bizim kadar sağlıklarını düşünmüyorlar mı? Köfteci Yusuf yerli ve Milli bir firmadır. Öylesine büyüdü ki, 12 bin işçi, 700 Gıda Mühendisi ve Veteriner çalıştıran dev bir kurum haline gelmiştir. Yiyecek sektöründe marka olmuştur. Oldu da ne oldu, ne olacak, Yahudi Şirketi Mc Donalds'a rakip oldu. Mc Donalds'ın Satışları neredeyse dibe vurmak üzeredir. Bizim çocuklar girişimci ama, ticareti Yahudi'lerden ögrenmedikleri için entrikayı bilmiyorlar.

Evlâdım Yusuf, haddini bil. Sen kim oluyorsun da Yahudi firmasıyla rekabet ediyorsun. Sen bu ülkenin Cumhurbaşkanının, Eski Tarım Bakanının Yahudi üstün hizmet nişanı aldığını bilmiyormusun? Vah akılsız evlâdım vah.
Evlâdım sorsana, Hamburgerdeki ete sinek bile konmuyor. Koy bir kenara çürümüyor bile desene. Hamburgerde ne eti yediğinizi biliyormusunuz diye sorsana. Madem sen sormuyorsun, ben Tarım Bakanlığı'nda her kademede görev yapmış emekli bir bürokrat olarak Bakan Yumaklı'ya soruyorum. Bakanlık hiç Mc Donalds'ın etlerini denetledimi?

Yusuf evlâdım, şu Yahudi beslemelerine bir sor bakalım, kardeşim hani Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktu deyiver. Türküm ve müslümanım diyenler seni linç etmek için sıraya girmişse, başka düşmana gerek yoktur.
İnanın köfteci Yusuf, bir Yahudi firmasının isim hakkı ile bırakın et satmayı, leş satsaydı kimse hesap sormazdı. Ah Yusuf ah, mesleği öğrenmişsin ama Türk olduğunu unutmuşsun. Türk olunca maça 1-0 geriden başlarsın evlâdım. Ha, birde kazandığını hep kendin yeme. Mafyanın ve sermaye uşaklarının paylarını zarfa koy gönder. Vergimi veriyorum diye güvenme. Çıkmayı ver, vergini vermesen de soran olmaz. Duyduğum kadarıyla haracı vermeyince birkaç işyerini mafya talan etmiş.

Gelelim domuz eti teşhisine. Köfte de domuz DNA'sı bulunmuşsa domuz eti kullanıldığı doğrudur. Ancak başka et ile karıştırılamaz. Birlikte pişirilmesi mümkün değildir. Kokudan restorana girmek mümkün olmaz. Uzmanlar numune alırken, etin kaynağından, işleme safhalarından ve nihai tüketime sunulan üründen ayrı ayrı numune almalı, bir örneğini de işletme sahibine şahit numune olarak mühürleyip bırakmalıdır. Yapmamışsa zaten usule uymamış demektir. Numuneler mühürlü ambalaj içinde laboratuvara getirilmelidir. Tek tahlil yetmez, şahit tahlil de yapılmalıdır. Tek bir noktadan alınan numune suçun tespiti için yeterli ve geçerli değildir. Numunede tağşiş varsa o parti toplatılır, diğer partiler satışa devam eder. İşletme itiraz hakkını kullanmadan sonuç kamuoyuna açıklanmamalıdır. Yoksa hukuki sonuç doğurur.

Köfteci Yusuf'un hukuki haklarına gelince, kendisine bırakılan şahit numuneyi bir referans laboratuvarda tahlil ettirmelidir. Şahit numune bırakılmamışsa zaten kurala uyulmamış demektir. İmalâtta kullanılan ette tağşiş yoksa, ticari itibarının zedelendiği gerekçesiyle tazminat davası açmalıdır. Dava açılırken, kazanılacak tazminatın usule aykırı denetim yapan personele rücu ettirilmesi talep edilmelidir. Ayrıca söz konusu personelin, Bakanlık dışındaki bağlantıları incelenmeli, varsa gereği yapılmalıdır.

Geçenlerde basında bir kulis haberi okumuştum. Erdoğan'ın Tarım ve Orman Bakanı'na siz bu işten hiç anlamıyorsunuz dediği yazıyordu. Bu konuda amasız, fakatsız aynı görüşteyim. Eski Özel Kalem Müdürü olarak bilirim. Zorda olan Bakanlar destek bulmak için bazı güç odaklarının menfaatlerini koruyan operasyonlara girerler. Köfteci Yusuf Aktaş'a yapılan operasyon, rekabet ettiği Mc Donalds'ın işine yaramıştır. Eski Bakanlardan Mehdi Eker Fransa'dan üstün hizmet nişanı almıştı. İzleyelim bakalım mevcut Bakan nereden üstün hizmet nişanı alacak!!

(12, Ekim, 2024-Ankara)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum